Roadtrip door florida 2

The everglades
Na de Keys reden we terug naar de everglades, een van de grootste moerassen van de wereld. Eerst hebben we onze tent omgeruild voor een nieuwe, een grote vierpersoons tent. Ook hebben we enige andere kampeerspullen gekocht omdat we wilden overnachten op de camping Mitchells Landing. Eigenlijk was het meer een grasveldje, midden in het bos, op het terrein van een indianenkamp. Euh, reservaat. Het overnachten midden in de wildernis was erg stoer. We zagen veel kleine beesten in het wild, en smacht krabte een wasbeer aan onze tent.

Overdag hebben we een trail in de everglades gefietst. Supermooi om te doen, het is namelijk een heel vreemd ecosysteem. Ook hebben we natuurlijk aligators gezien. Deze liggen lui in de zon, en alleen hun kinderen bewogen iets. Ook hebben we natuurlijk op een propellerboot gezeten. Dit was een hele kleine, waardoor we snel en wendbaar door het moeras konden varen. Erg leuk om te doen. We hebben daarnaast ook het werk van een beroemde fotograaf gezien over de everglades, en zijn naar een echte camping verhuisd.

De volgende dag hebben we een kano gehuurd, en zijn een aantal kilometer de everglades ingevaren. Hoogtepunten waren het aanvaren van ws een alligator, een slang die vlak langs ons kroop en een paniekerig schreeuwend groepje Amerikanen die toen we vertelden dat ze inderdaad wilde beesten zouden tegenkomen gillend rechtsomkeert maakten. Van beide dingen hebben we overigens twee leuke filmpjes.

Clearwater/tampa
We hebben een lange rit, zo’n vier uur, naar onze volgende bestemming gemaakt. Clearwater is een klein stadje naast Tampa, een grotere universiteitsstad aan de oostkust van Florida. Omdat het afgeladen was doordat het het eindweekend van Spring break was, konden we niet (zelfs niet door proberen bij het Hilton af te dingen op een kamer) ergens aan het strand zitten. We hebben een prachtig sleasy motel geboekt in de stad zelf. Een motel zoals je in films tegenkomt, dat werkt als een soort magneet op maffia en ongelukkige mensen. Linda’s casa heet het, en de foto’s zijn prachtig. We zijn uitgeweest in Clearwater, in een aparte beachbar. Een dronken vrouw plakte meteen aan Marnix en mij, en begon ons tips te geven over het gay-nachtleven. Omdat we er zo Europees uitzagen moesten we nl wel homo zijn. Wat natuurlijk grappig voor mij was, niet voor Marnix.Ook andere mensen vonden ons mateloos interessant. Drie vrouwen vroegen waarom we in hemelsnaam bier uit wijnglazen dronken. We hadden onze handen namelijk weten te leggen op leffe witbier, met speciale witbier glazen. Ook vonden ze het maar vreemd wat wij in een locals bar kwamen.

De volgende dag hebben we met 40graden aan het strand gelegen. Daarna zijn we doorgereden naar Tampa, waar we wat van de sigarenstad hebben gezien. We zijn die dag ook verder gereden naar Orlando. Net zo groot als Tilburg, en de hoofdstad van Florida, is orlando bekend van lake eola en om zijn zes grote pretparken. Daar moet wat te beleven zijn, dachten we. We were wrong!

De eerste dag was prima, we kampeerden voor het laatst in een stateparc (wekiwa springs a.k.a waikiki springs). We hebben daar in kristalhelder water gezwommen (niet zo mooi als de Oorsprong natuurlijk). We hebben hertrn gezien en zijn belaagd door drie eekhoorns. Die wilden ons brood, eentje leidde ons af, waarna de andere via onze ruggen dichterbij slopen.

Daarna wilde we naar het centrum van orlando. De eerste bediende keek ons al raar aan; wil je een hostel/hotel in downtown? Downtown Disney bedoel je zeker?! maar nee, we boekten een hotelletje in het midden van de stad. Waar,op maandagavond, niets te beleven was. Nadat we een drinkrecord hebben gevestigd per ongeluk, vonden we onszelf uiteindelijk terug in de enige tent waar een paar mensen waren. Het was een sleazy tent, met uitsmijters binnen, en een grote schommel waarop een schaars geklede dame door de zaak zwiepte. Nice.

De dag daarna hebben we onze tent weer ingeleverd bij de lieve mensen van Walmart, hij was immers zo goed als nieuw. We hebben nog even geshopped bij een Mall, die bijna een halve stad groot was.

De volgende dag ontbeten we in een typische diner, met gigantische mokken koffie, die natuurlijk gratis werden bijgevuld. We reden vanuit het noorden van Florida weer naar de kust, naar fort Lauderdale.

Fort liquerdale had vroeger een goede reputatie op drinkegebied, nu was het een rustige stad, voor en door oude mensen (snowbirds worden ze genoemd, mensen die in de winter in Florida wonen. Klinkt al beter dan swamprats, een andere bijnaam voor ze). Wel een stad met een prachtig strand, en drive naast het strand. Daar hebben we de avond en volgende dag doorgebracht. We aten samen een 18” pizza, die we, uitgehongerd als we waren van ons spaarzame dieet van water, appels en bananen uit de achterbak, zelfs niet op kregen. Geprofiteerd dus van de Amerikaanse gewoonte een doggybag mee te nemen. Mooi ontbijt voor mij dus de volgende dag, koude pizza.

Grappig trouwens, hoe Amerikanen tegen openbaar vervoer aankijken. Een man was bijna beledigd dat we hem vroegen waar het OV reed, daar maakte hij toch geen gebruik van?! Ook wilde de staat een busroute verlengen naar een nieuwe rijkeluismall, die daar tegen protesteerde omdat dat alleen maar paupers zou aantrekken.

Uiteindelijk hebben we onze laatste twee dagen gesleten in Miami. We wilden supergraag terug naar ons relexte hostel in South Beach. Hier hebben we foto’s gemaakt van de bekende art deco huizen van Ocean Beach. We hebben gekignst met twee Australiëers, die ons mooie uitdrukkingen leerde die ik straks kan gebruiken. Eentje was bijvoorbeeld ‘my backteeht are floating’ voor als je nodig naar de wc moest.

Na het kaarten zijn we met twee Belgen en de Australiërs en een vage vieze oude man die aan de borsten van de al zeer dronken Belgische vrouw wou zitten naar de stad gegaan. Het was namelijk 5 mei, dat is een mexicaanse feestdag. We begrepen niet goed waarom er nu gefeest werd, maar de exacte reden is dan ook minder belangrijk. Na genoten te hebben van het voor Amerikanen zeer zware dosxx bier (laf bier voor ons) raakten we de Australiërs kwijt, en besloten we (de belgische jongen was ook homo) naar de Twist te gaan. Dit natuurlijk in stijl, de Belgen hadden een mooie witte sportwagen gehuurd waarmee we ‘de’n blits konden maken’. Na gedoe om binnen te komen gingen we alleen met de in nog meer geintoxiceerde staat verkerende Nele naar binnen. Nele schepte er bijzonder veel genoegen in om Marnix voor homo uit te maken. Zelfs nadat Marnix haar wat van ‘zijn kunsten had laten zien’ gelooft ze hem tot op de dag van vandaag niet. Ikzelf was ook enigsinds dronken blijkbaar, het lukte me niet om een Cola te bestellen, maar ik kreeg een dure wodka van 10d. Maargoed dat dat van de pot was:-)

Na nog een dag shoppen met de Belgische jongen en heerlijk Cubaans eten ging Marnix weer terug naar Holland, en ik ging verder naar San Francisco.

Al met al is Florida een heerlijke staat om in rond te reizen, met natuur, geschiedenis, vette uitgaansplekken en steden en indrukken die je nergens anders opdoet.