Wauw: cheape verzekeraar als je vriend!

Keiharde reclame op mijn eigen blogje? Zekur! Dit keer verdient een bedrijf dat. Want zie je dat zelf wel eens, een bedrijf dat EN zeer goedkoop is EN een goede klantenservice heeft, of een verrassend aanbod? Het laatste zie ik sowieso niet zo heel veel.

Wat is daar nu boeiend aan?
Een paar dingen, want Zekur denkt na over hoe ze jouw bondgenoot kunnen zijn:

  • Met gemak en duidelijkheid. Ze heeft een zeer duidelijke propositie voor je zorgverzekering (twee keuzes: gewoon en extra, veel of weinig eigen risico), totaal geen toeters en bellen dus, maar wel een makkelijke keuze.
  • Ze bieden daarnaast een ruim pakket aan ‘gratis’ financiële diensten, die je altijd erbij krijgt. Een zeer goed dekkende reisverzekering die ook uitkeert bijvoorbeeld (ABN Amro, eat your hearth out!), en een Groene Visa Card, gratis! Hierdoor bespaar je nog eens 7,50 per maand, hoef je weinig te regelen en heb je het gevoel iets extra’s te krijgen.
  • Online bereikbaarheid, en je kunt ook wijzigingen doorvoeren zelf. Dit is natuurlijk een must.
  • Als laatste en leukste vond ik toen ik een wijziging doorvoerde ivm verhuizing, dat naast de bevestiging werd gemaild dat het heel belangrijk is om je ook bij de desbetreffende gemeente aan te melden. Dat is een beetje obvious natuurlijk, maar hadden ze niet hoeven zeggen, en dat maakt het menselijk en niet standaard.

Ik wil zeker niet zeggen dat Zekur perfect is trouwens. De USP’s van de propositie kunnen veel sterker worden uitgelegd en de bespaarcheck mag best wat aanvallender en brutaler naar andere verzekeraars. Maar dat Zekur probeert onderscheid te bieden, menselijk overkomt, zeer duidelijk is en gemak biedt aan mij als luie maar kritische consument, en dat voor een lage prijs, is knap en prijzenswaardig. Bij deze!

Update 28-10-2010: Geinige toevoeging: VGZ betaalt je eerste date via een datingsite. Slim goedkoop en een mooi aanbod…. als de date positief is dan.