Klanten en bedrijven die elkaar verdienen (II)

We doen het dus zelf, en creëren de bedrijven die we verdienen. Als luie consument hebben we echter 1 excuus, de bescheidenheid of onhandigheid van bedrijven op dit gebied.

Ik geloof namelijk helemaal niet dat T-mobile echt zo’n slechte klantenservice heeft. Of dat er geen wil is om hier goed in te zijn. Maar ze stellen zich als slachtoffer op. En dat is onzin. T-mobile, vertel namelijk eens dat je best lage wachttijden hebt, dat je goed opgeleide helpdeskmedewerkers hebt en hoeveel belletjes je in 1x hebt opgelost. Laat mensen zelf je klantenservice eens ervaren, door naar je gratis (!) klantenservicenummer te wijzen, of naar je webcare.

Maar verschuil je zelf niet achter een ongemeend “Sorry Youp, we gaan 10 mensen aannemen voor de klantenservice”. Zo krijg je namelijk ook de klanten die je verdient. En dat wil je niet.